Talo Sensu, ASUNTOMESSUT 2021 LOHJALLA, OSA II

Noniin, kuukausi asuntomessujen päättymisestä ja vielä on vahvasti mielessä messuilla nähdyt monet yksityiskohdat ja isommat kokonaisuudet. Tässä osiossa käyn läpi kohdetta Talo Sensu (kohde 8). Persoonallinen, kaksikerroksinen tunnelmaa täynnä oleva luomus teki vaikutuksen.

Talo Sensu

Kohde numero 8, Talo Sensu oli kaikista kohteista eniten aisteja herättävä, ja siellä kulkiessa tuntui, että ulkomaailma saa unohtua. Talo oli suunniteltu Japandi -tyyliseksi perheen toiveiden mukaisesti. Portaiden mustat metallikaiteet betonisen seinäpinnan ja askelmien kanssa olivat askelmavalojen kanssa tyylikäs yhdistelmä. Yläkerta oli melkein täysin yhtä kokonaista tilaa, ainoastaan wc sekä oma oleskelutila olivat erilliset muusta tilasta. Alakerrassa oli makuuhuoneet sekä pesutilat.

mahtava tasapaino

Talossa oli mahtava tasapaino lämpimältä ja kylmältä tuntuvien elementtien kesken. Tummahko rimakatto oli näyttävä ja loi suurimmalta osin syvän tunnelman koko taloon. Kaikki pinnat olivat tarkoin harkitut ja taittuivat lämpimään sävyyn, jopa hartsipinnoitettu lattia. Ihania seinäpinnoitteita seiniin ja lattiaan löydät täältä: https://www.bellearti.fi/. Belleartin pinnoitteet ovat laadukkaita Italialaisia liuotinvapaita ja sisäilmasertifioituja tuotteita, joissa mielestäni toteutuu aidosti luontoystävällisyys. Tässä talo Sensussa oli käytetty paljon Belleartin pinnoitteita. Erilaisista pintamateriaalivaihtoehdoista voit lukaista pintapuolisesti sivujeni osiosta ”Mitä/Miksi” -välilehdeltä, kohdasta pintamateriaalit.

rosteritason ja kuparihanojen liitto

Kaikki väliovet olivat liukuovia, kuten perinteiseen Japanilaiseen tyyliin kuuluu. Keittiössä ainoa joka tuntui omaan makuun liian kylmältä, oli rosterinvärinen keittiötaso. Rosteritason ja kuparihanojen liittoa pitää vielä sulatella, se oli ainoa asia johon en tässä kohteessa ihastunut. Ehkä rosteritaso on vain oman mielen mörkö, josta tulee väkisin teollisuuskeittiö -fibat ja sen vuoksi itselle tuo yhdistelmä oli hieman too much. Se vain tietysti kuuluu tähän talon tyyliin, ja pointsit rohkeudesta, ei tosiaankaan mikään lälly valinta. Sohvat ja nojatuolit yläkerran olohuoneessa olivat sirojalkaisia ja konjakinväristä nahkaa.

Suosikkini tässä talossa

Suosikkini tässä talossa oli wc:n sekä pesuhuoneen ulkoasu. Molemmissa hanat olivat kuparin värisiä niinkuin kaikki muutkin vesikalusteet täällä. Gessin Spotwater -suihkut (Tästä pääset Gessin sivuille) olivat aivan täydelliset tämän tyylin pesutilaan, piti vähän haukkoa henkeä siellä kääntyessä. Juuri tällaisia asioita odottaa messuilla vieraillessa. Niitä, joita ei ihan tavis -kylppäreissä tule vastaan. Yksinkertaista ja tyylikästä. Keep it simple -yksinkertaisen tyylikkäät, tehoaa ainakin minuun.

kokonaisuus koostui

Japandi -tyylinen kokonaisuus oli luotu yhdistelemällä sisustuksessa lämpökäsiteltyä puuta, kiveä, kuparia (/pronssin sävyä), harmaan eri sävyjä, nahkaa, betonia, metallia ja villaa. Näiden lisäksi tietysti mustilla yksityiskohdilla oli koottu kaikki yhteen. Yläkerrassa keittiö otti suuren roolin, mutta sulautui silti hienosti yhteen oleskelupuolen kanssa .Erityisesti omaan mieleeni oli tämän talon tumma ja aisteja herättävä tunnelma. Tässä talossa leijaili ihana mystisyys, ja olisin mielelläni jäänyt sinne haaveilemaan pidemmäksikin aikaa, mutta perässä oleva jono loi tälle toiveissa olevalle momentumille tarpeeksi paineita siirtyä eteenpäin. Mutta todella, minimatka ”Japandiaan”.

luonto ikkunan takana

Messuilla näkyi useammassakin kohteessa luonnon tuominen sisään. Samoin kuin edellisilläkin messuilla oli muutamassa kohteessa tuotu luonto toisen kerroksen ikkunan taa, autokatoksen kattoa kasvualustana käyttäen. Talo Sensun toisen kerroksen oleskelutilan ikkunan takana oleva heinikko oli ihana näky ja sopi todella hyvin Japandi-tunnelmaan. Olohuoneesta yksinkertaisen kauniilla Eclisse Syntesis Line -liukuovilla (tästä pääset jälleenmyyjä -sivuille) erotettu erillinen oleskelutila oli kalustettu harmaalla muhkealla sohvalla. Makuuhuoneisiin oli luotu kutsuvaa pehmeyttä lattiamaton ja tekstiilien tuodessa tiloihin lämpöä ja kodikkuutta.

Jos et vielä lukenut blogikirjoitustani ”Lohjan asuntomessut 2021 pureskeltu Osa 1”, pääset lukemaan sen tästä.