Miksi/mitä

Miksi palkata sisustussuunnittelija?

  • UUDEN KODIN RAKENTAMINEN. Tarjolla mukavaa rakentamista. Säästää rahaa, hermoja, ja aikaa kun kotisi on alusta alkaen suunniteltu huolella. Usein valinnat tulee tehdä nopealla aikataululla, jolloin jokin tärkeä seikka voi jäädä huomioimatta. Muutokset ovat kalliita myöhemmin, ja jotkut valinnat ovat myös pysyviä ratkaisuja (mm.Takan oikea sijoitus, valaistukseen liittyvät asiat jne.). #eihännoitaloimujanäemistään
  • KODIN VIIHTYISYYS JA KÄYTÄNNÖLLISYYS. Kodin tulisi olla paitsi toimiva ja käytännöllinen, myös miellyttävä ja viihtyisä kaikkien perheenjäsenten kannalta. Jos haluat tehdä kotityöt mahdollisimman helposti, tuntea olosi rennoksi tai työskennellä energiaa virtaavassa tilassa, on lopputulos parempi kun ympäristö on juuri siihen suunniteltu, tai muunneltavissa eri tarpeisiin. Suunnittelijalla on työkaluja näihin ongelmiin. #pyykkitelineainakeskelläväylää
  • KUN SISUSTAMINEN EI OLE OMA JUTTU MUTTA HALUAT KAUNIIN KODIN. Voit käyttää aikaa muuhunkin kuin sellaiseen josta et itse pidä ja antaa suunnittelijan hoitaa työ. Joskus katsotaan niin läheltä omaa kotia että ratkaisua ei löydy, ja tällöin auttaa kun ammattilainen katsoo tilaa eri silmin. #mentäskötaastänäänkierteleen
  • MUUTTAESSA KODISTA TOISEEN. Muuttoa suunniteltaessa on helpompi suunnitella etukäteen mitä uuteen kotiin kannattaa viedä, jotta sinne saadaan toivottu ja yhteensopiva kokonaisuus uusista ja vanhoista huonekaluista. Tässä erityisen suuri hyöty saadaan 3D-mallinnos -ohjelman kanssa kun vanhat huonekalut nähdään uudessa tilassa ja vältytään mahdolliselta turhalta muuttokantamiselta, tai virhehankinnoilta. #kannatkopasitänsittenkinkaatikselle
  • ASUNTOA MYYTÄESSÄ. Jotta saisit talosi kaupaksi mahdollisimman hyvään hintaan ja nopeasti. Pienellä budjetilla on mahdollista nostaa kodin myyntiarvoa, kun pientä pintaremonttia tehdään tarkkaan ja harkitusti juuri oikeisiin kohtiin. Konsultaatiokäynnillä saat vinkkejä ja ohjeita asuntosi parhaiden puolien esille tuomiseen.

Sisustussuunnittelija auttaa sinua luomaan kauniin kokonaisuuden. Remonttia voi tehdä myös pikkuhiljaa, silloin on järkevää teetättää sisustussuunnitelma kokonaisuudessaan ensin valmiiksi, ja noudattaa sitä sen mukaan kuin remontissa edetään. Näin saadaan kodin yhtenäinen ilme säilymään, eikä ns. virhehankintoja pääse suotta syntymään, ja remontti onnistuu.

Klikkaa tästä ja jätä yhteystietosi niin suunnitellaan sinullekin toimiva tila.

suunnitelma koostuu

Sisustussuunnitelmasta saadaan yhteneväinen ja harmoninen kokonaisuus kun eri osa-alueet huomioidaan suunnittelussa toisiaan tukien. Näitä ovat: tila-, kiintokaluste-, pintamateriaali-, väri-, irtokaluste-, valaistus- ja tekstiilisuunnittelu. Akustiikka ja harmonia otetaan näiden lisäksi aina suunnitelmissa huomioon. Suunnittelija sisällyttää asiakkaan avustuksella tarvittavat osiot suunnitelmaan. Sisustussuunnittelija auttaa sinua luomaan tilasta kauniin kokonaisuuden jolloin remontin lopputuloksesta tulee onnistunut.

Jokainen suunnitelma sisältää huonekortit (jossa hankinttavien tuotteiden tiedot kuvineen), sekä projektin laajuudesta riippuen muutospiirrokset pohjakuviin, sekä havainnekuvia, joiden avulla esim. kalusteiden tai värisävyjen sijoittelua havainnollistetaan asiakkaalle. Lisämaksusta 3D-kuvat.

Sisustussuunnittelun osa-alueet

Asunnon pohjakuva, joka esittää tilasuunnittelua.

Tilasuunnittelu

Joskus tilat eivät olekaan esimerkiksi pohjaratkaisultaan toimivia, eteinen on ahdas tai vaatehuone puuttuu. Kodin tarpeet muuttuvat asukasluvun muuttuessa, jolloin tiloja voidaan muokata uusiin käyttötarpeisiin. Onnistuneella tilasuunnittelulla saadaan aikaan toimivia tiloja ja asumismukavuus paranee. Uudiskohteissa tilasuunnittelu kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ja se aloitetaan yhdessä arkkitehdin tai talotoimittajan suunnittelijan kanssa.

Vaatehuoneen säilytysratkaisu, jossa vetolaatikoita j a tankotilaa.

Kiintokaluste­suunnittelu

Kiinteät kalusteet, eli pääosin keittiön ja khh:n kaapistot, wc:n ja pesuhuoneen kalusteet ja vaatesäilytysratkaisut hankitaan yleensä aikaa kestäviksi, ja ovat lisäksi näkyvästi esillä, joten ne kannattaa suunnitella huolella. Vaihtoehtona valmiille kalusteille voidaan myös suunnitella mittatilauskalusteita, tai kauniita tilanjakajia.

Lattia- ja seinäpintamateriaaleja, mm. kolmion muotoista laattaa jonka keskellä viherkasveja.

Pintamateriaali- ja värisuunnittelu

Erilaiset struktuuripinnat, luonnonkivilaatat, puunsyiset lattiat, tilan värimaailma, jne. luovat tilaan halutun tunnelman. Suunnittelija auttaa tekemään ratkaisut, joilla saadaan tilasta toivotunlainen ja oikean sävyinen, sillä pintamateriaaleja ja värisävyjä on valtava valikoima, eikä värisävyt usein näytäkään samalta kodin seinässä kuin rautakaupan valaistuksessa.

(Yhteistyökumppanimme Novafloorin lattiat löydät työpisteeltämme Ideaa Studiolta)

Irtokalusteita kuten sohjva, senkki ja matto sekä suuri vaasi.

Irtokaluste-
suunnittelu

Irtokalusteet suunnitellaan asiakkaan toiveiden pohjalta, sekä mitoituksiltaan ympäröivään tilaan sopiviksi. Uusia kalusteita etsitään ja valitaan, vanhoja olemassa olevia hyödynnetään asiakkaan toiveiden mukaan, ja näistä suunnitellaan uusia kokonaisuuksia. Myös puusepän ammattitaitoa voidaan hyödyntää.

Irtovalaisin.

Valaistussuunnittelu

Valaistus on tärkeä osa suunnitelmaa, se luo kotiin oikeanlaisen tunnelman ja lisää kodin käyttömukavuutta. Valaistuksella voidaan yhtä hyvin pilata kuin pelastaa. Valaistussuunnittelussa etsitään ja valitaan tyyliin ja tarkoitukseen sopivat valaisimet ja suunnitellaan valaisinten optimaalisimmat paikat.

Makuuhuoneen tekstiilit kuten kokolattiamatto, verhot, sekä sängyn petaus.

Tekstiilisuunnittelu

Tekstiilit tuovat sisustukseen kodikkuutta ja pehmeyttä, ja niillä saadaan viimeisteltyä haluttua värimaailmaa, joskus ei muuta tarvitakaan kun halutaan saada vaihtelua. Verhoilla, matoilla, tyynynpäällisillä, keittiötekstiileillä ja vuodevaatteilla saadaan tilaan uutta ilmettä, ja vanhoja kalusteita voidaan verhoiluttaa esimerkiksi uusien kalusteiden rinnalle sopiviksi.

Lue lisää projektin vaiheista