TERVETULOA TEPA DECORIN BLOGIIN

Sisustussuunnittelija tepa

Tervetuloa Tepa Decorin seuraan!

Ajattelin kirjoittaa tänne blogiin paljon eri aiheisia juttuja sisustussuunnittelijan näkökulmasta, omalla rehellisellä ja avoimella persoonalllani. Olen yleisesti ottaen melko mutkaton luonne, ja mielelläni kerron asiat juuri sellaisena kuin ne koen. Toivottavasti saat blogistani paljon vinkkejä omaan sisustukseesi, tai vähintään viihdettä tylsiin hetkiin.

Olen Terhi Tehiranta, sisustussuunnittelija. Tamperelainen kolmen lapsen äiti, kotoisin näistä maisemista eli Torronsuon kupeesta, Torron kylästä. Olen aika varmasti enemmän ekstrovertti kuin introvertti, en pelkää haasteita, rakastan seikkailuja. Kun keskityn johonkin, niinkuin työhöni usein, en huomaa lainkaan ajankulua. Uppoudun asioihin joita rakastan, enkä luovuta helposti. Äkilliset muutokset suunnitelmissa antavat vain lisäboostia. Rakastan luontoa, sehän on tällä hetkellä trendikästä sanoakin ääneen, mutta missään muualla kuin metsässä en vedä henkeä niin täyteen ilmaan ja ole yhtä hiljaa. Vai olenkohan sittenkään hiljaa. No, ilmaa kuitenkin luulen saavani sieltä varastoon.

TUNNESISUSTAMINEN

Tahdon innostaa kaikkia sisustuksesta kiinnostuneita luomaan kodistaan juuri sellaisen ympäristön asua, jossa itse todella viihtyy. Ei täyttä kopiota sellaisesta, jonka näet sisustuslehden sivuilla tai asuntomessuilla -ellei se sitten todella ole juuri se mitä rakastat.

Jokaisella meillä on silmää kauneudelle, kaikilla on oma makunsa, ja joka kodissa ne tietyt asiat, jotka ovat omistajansa mielestä kauniita. Monella on kodissaan jokin ”aarre”, jota muut (ainakaan oma kumppani) eivät välttämättä aarteeksi ymmärrä. Mummon vanha rosoinen perintöpeili on varmasti omistajansa mielestä rakas ja uniikki. Koska se vie sinut muistoissa lapsuuteen mummon kanssa, ei häiritse yhtään vaikka se olisi aniilininpunainen ja roikkuisi heti eteisessä paraatipaikalla. Joku muu saattaa olla siitä eri mieltä, oma aviomies esimerkiksi.

Tunne on sisustuksessa tärkeä asia, ei pelkkä ulkonäkö. Tunnesisustaminen on usein helppoa, mutta tällaisen sisustuksen vaihtaminen vaikeaa, koska luopuminen näistä tunne-esineistä raastaa. Itse hankin itselleni valmistujaislahjaksi kauan haaveilemani Secto Designin valaisimen, nyt se muistuttaa minua siitä miten saavutin unelmani. Tästä tunnesisustus -aiheesta taidan kirjoittaa vielä ihan oman tekstin, sillä siitä tuntuisi tulevan ajatuksia enemmänkin.

SISUSTUSTYYLI VAI SEKOITUS TYYLEJÄ

Sisustustyylejä on tietysti paljon erilaisia, esimerkiksi boheemi, loft -henkinen, rustiikkinen, moderni, minimalistinen, retro, klassinen jne jne. Sekoittamalla näitä erilaisia sisustustyylejä voit löytää oman, ehkä jopa reilusti persoonallisen tyylisi.

Sisustamisessa ei tarvitse lokeroitua minkään tietyn tyylin alle ja etsiä ainoastaan yhtä tiettyä tyyliä mukailevaa sisustusta. Onneksi meillä kaikilla on oma persoona, ja koti on paikka jossa se saa näkyä vaikka liioitellun paljon. Sisusta siis rohkeasti omalla tyylilläsi ja muista luottaa omaan sisustusmakuusi. Hanki vain sellaisia huonekaluja ja esineitä, jotka saavat aikaan mielihyvää, äläkä sisusta ketään sukulaista tai naapuria ajatellen 🙂

ASIAKKAAN toiveTYYLIN LÖYTÄMINEN

Asiakkaan toivetyylin löytäminen on yksi suunnittelun lähtökohta. Itse yritän lukea asiakkaani toivomaa tyyliä erityisen tarkasti kuunnellen toiveita, haastattelemalla, ja havainnoimalla asiakkaan luona hänen nykyistä tyyliään. Yritän poimia niitä tiettyä asiakkaalle selkeästi tärkeitä ja innostavia asioita, joita hän haluaa tuoda uuteen sisustukseensa. Joskus asiakas saattaa tietää tarkastikin minkä tyylistä sisustusta toivoo, joskus se hahmottuu alkutapaamisessa yhdessä asiaa pohtien.

Sanoilla voi olla hankalaa esittää haluttua sisustustyyliään, se saattaa helposti kuulostaa siltä kuin tietokoneinsinööri yrittäisi selittää perunanviljelijälle jotain hienoja koodihommia. Jotta saan asiakkaani toiveista tarkan mielikuvan, on apunani itse askarreltu kuvakansio erilaisista tyyleistä jota sitten selaamme yhdessä asiakkaan kanssa. Kuvien kautta on paljon helpompi keskustella, ja useimmiten saan täysin kiinni asiakkaan tyylitoiveista juuri tämän avulla.

Kiva kun löysit tiesi Tepa Decorin blogiin! Sivuiltani löydät tietoa palveluistani, käyhän kurkkaamassa ja pyydä rohkeasti tarjousta: https://tepadecor.fi/palvelut/

-Tepa Decor-