Sisustuskonsultaatio

Sisustuskonsultaatio on nopea ja kätevä, kevytrakenteinen sisustussuunnittelijan palvelu, jolla pääsee yleensä todella hyviin lopputuloksiiin. Sen sisältö on jokaisen asiakkaan kohdalla uniikki, sillä sisustusongelmat ovat jokaisessa kodissa aina omanlaisensa. Konsultaatioapu modataan aina prikulleen sellaiseen muottiin, mikä milloinkin asiakkaan tarve on.

SISUSTUSKONSULTAATION VAIHEET

Käytännössä homma menee niin, että asiakas kertoo ennen tapaamista ongelmakohdan/-kohdat joihin tarvitsee suunnittelijan apua. Suunnittelijana minä pyydän sähköpostitse lähtötilanteesta kuvat sekä listauksen asioista joihin apua tarvitsee. Sen jälkeen sovimme ajan tapaamiselle asiakkaan luona. Valmistaudun kuvien ja pohjatiedon avulla tehtävään,  jotta käynti asiakkaan luona (keskiarvo yleensä 1-2h paikan päällä, tarvittaessa enemmän) pystytään käyttämään mahdollisimman tehokkaasti. Minulla on siis ratkaisu ongelmiin kun astun sisään asiakkaan luo. Suunnitelma toki vielä jatkojalostuu paikan päällä, kun ympäristön näkee livenä. Käymme asiakkaan kanssa ongelmakohdat yhdessä läpi ratkaisuineen, jonka jälkeen lähetän vielä sähköpostitse hänelle koosteen apuvälineeksi muutosten toteuttamiseen.

MINKÄLAISIA ONGELMIA SISUSTUSKONSULTAATIOSSA RATKAISTAAN

Sisustuskonsultaatioissa asiakkaiden ongelmakohdat ovat yksittäisiä tai pienempiä kokonaisuuksia. Esimerkiksi mattojen koko- ja sävyvalinnasta huoneiden tilaratkaisuihin jne. Ongelmana voi olla vaikkapa hankalan muotoinen olohuone, johon ei tunnu saavan järkevää järjestystä huonekaluille. Tai rauhattoman tuntuinen makuuhuone, jossa jotakin pientä muutosta voisi tehdä mutta asiakas ei itse keksi mitä se voisi olla. Tarkkoja mittapiirroksia tai tuotetietoja ei konsultaatio sisällä, mutta ohjeet esim. verhojen sävyistä, sohvan sijoittamisesta, värivalinnoista, asioiden karsimisesta jne. ovat usein osa sisustuskonsultaatiopalvelun sisältöä. Joskus on hankala oivaltaa oman kodin sisustuksessa niitä niksejä tai muutoksia joilla yleisilme saadaan heti viihtyisämmäksi, tai kokonaisuus seesteisemmäksi pienillä tempuilla. Silloin paras apu on sisustussuunnittelijan konsultaatiokäynti.

ESIMERKKIKÄYNTI LINNEAN LUONA

Linnea tarvitsi apua olohuoneen yleisilmeen kanssaa. Tila kaipasi selkeyttä ja raikkautta, ja seinäpinnatkin olivat alkaneet kyllästyttää. Lattialle ei ollut tarve tehdä mitään, se jäisi ennalleen. Tein pohjatyön ja lähtökohtana hahmottelin pohjapiirrokseen uuden huonekalujärjestyksen. Nykyinen järjestys ei mielestäni tuntunut toimivalta tai kutsuvalta ja se oli mielestäni suurin muutoksen paikka. Paikan päällä kävimme läpi uutta tilaratkaisua huonekalujen suhteen, ja koska huonekaluja ja tavaraa oli mielestäni melko paljon, ehdotin samalla pientä karsimista. Asiakas innostui myymään torissa ylimääräiset huonekalut pois ja perkasi kirjahyllyistä turhat tavarat. Tekstiilien uusiminen verhojen sekä koristetyynyjen suhteen oli asiakkaan mieleen, ja tästä tein hänelle vielä erillisen tarkan suunnitelman konsultaatiokäynnin lisäksi. Mattoa ei asiakas kokenut tarpeelliseksi vaihtaa joten värisävyt poimittiin maton mukaan. Seinäpintojen maalisävy vaihtui, ja asiakas hankki uuden valkoisen ja tilaa raikastavan tv -tason. Kokonaisuus muuttui täysin, ja uusi tilajärjestys oli asiakkaalle mieleinen sekä kaikinpuolin toimiva. Käynnin jälkeen lähetin Linnealle koosteen konsultaatiokäynnistä, joka apunaan hän toteutti muutosehdotukset omaan tahtiin. Tämän käynnin hinta oli 250€ (sis. etukäteistyö + käynti 2h + kooste käynniltä). Konsultaatiokäynnin hinta määräytyy aina sisällön laajuudesta riippuen. Katso kaikki kuvat muutoksesta instagramista tililtä Sisustussuunnittelu Tepa Decor.

Lähtötilanne Linnean luona (lopputulos alapuolella)
Lopputulos konsultaatiokäynnin ja tekstiilisuunnitelman jälkeen Linnean luona

SISUSTUSSUUNNITTELU VAI SISUSTUSKONSULTAATIO

Varmasti mietit milloin kannattaa valita sisustuskonsultaatio ja milloin tarkempi sisustussuunnittelupalvelu. Jos haluat toteuttaa pientä pintaremonttia tai muutoksia kotiin mutta päälinjat sisustuksessa ovat hukassa tai olet epävarma sävyvalinnoista, huonekalujen sijoittelusta tms., hyödyt varmasti konsultaatioavusta parhaiten. Saatat päästä toivomaasi lopputulokseen jos jaksat käyttää itse aikaa tavaroiden etsimiseen, konsultaatiokäynnin jälkeen kun pääpiirteet ovat selvillä. Kun taas teet laajempaa remonttia ja haluat kaikki pintamateriaalit varmasti sointuvan toisiinsa, tarvitset tarkat ohjeistukset ja mittakuvat työmiehille, sekä syvempää suunnittelua tilojen toimivuuden ja kalusteiden, materiaalien ym. suhteen, silloin kyseessä olisi sisustussuunnittelu -toimeksianto. 

Sinun ei tarvitse kuitenkaan tietää mitä valita, ota rohkeasti yhteyttä ja avaa hieman ongelmakohtia niin minä arvioin mikä apu sinua parhaiten palvelee. Usein sisustuskonsultaatio johtaa jonkin seuraavan tilan suunnittelupalveluun ja se on kevyt startti sisustussuunnittelijan käyttämiseen. Konsultaatioapu on helppo ja nopea palvelu joka tuo usein erittäin tyytyväisiä asiakkaita, se on matalan kynnyksen palvelu josta on helppo hyötyä kattavasti. Jos haluat arviota konsultaatiokäynnistä tai varata ajan käynnille, yhteydenottolomake löytyy sivuiltani https://tepadecor.fi/yhteystiedot/.

Mikäli teillä on ajatuksissa remontti tai muuten tarvitset sisustussuunnittelijan apua, laita rohkeasti sähköpostia niin katsotaan miten voidaan edetä. Tästä pääset yhteydenottolomakkeelle: https://tepadecor.fi/yhteystiedot/.