KOMPROMISSIT SISUSTUKSESSA

SISUSTUSMAKUJEN TÖRMÄYS

Joudumme läpi elämämme tekemään kompromisseja erilaisissa tilanteissa. Sisustuksessa se tulee vastaan myös aina toisinaan. Kauhean vaikea välillä ymmärtää, että jos puolisoa ei ole koskaan aiemmin ollut sisustamisesta kiinnostunut, niin miten sitä silloin se kiinnostaa kun valitaan lastenhuoneen valaisimia. Meillä on ainakin todella usein mieheni kanssa pieni kädenvääntö silloin kun ollaan hankkimassa jotain isompaa kotiin. Usein päästään johonkin ratkaisuun, mutta kyllä joskus pitää tyhjinkin käsin kotiin palata. Kun sisustusmaut ovat törmäyskurssilla, eikä kompromissejä synny, on se yksi hyvä syy hankkia sisustussuunnittelija apuun. Voit lukea muutamia perusteluja miksi voisi olla järkevää palkata sisustussuunnittelija vaikka pienempäänkin projektiin: https://tepadecor.fi/miksi/.

minun kaunokaiset, hänen inhokit

Itse löysin pari vuotta sitten mökkipaikkamme lähistöltä kirpparilta kolme ihanaa ruokapöydän tuolia. Kokopuisia valkoisia, muotoilultaan yksinkertaisen kauniita, joissa selkänojat on isot soikean muotoiset ja pyöreäreunaiset. Mieheni meinasi yrjötä niistä, ei kuulemma todellakaan hienoja, ja ymmärsin että niiden aika tulee myöhemmin. Ne odottelevat omaa aikaansa vielä autotallissa. Mutta tässä kohtaa kompromissi oli ehdoton, koska ajattelin homman hoituvan helpommin hiukan myöhemmin. Hyvää kannattaa odottaa. Olen tähän mennessä oppinut oman puolisoni olevan kyllä näille sisustusehdotuksilleni lämpeävä, mutta se on vain ihan pirun hidas prosessi.

joistakin asioista en jousta

Joistakin asioista en tosiaankaan jousta, kaiuttimien johtojen näkymistä en kestä. Jos nyt rakentaisimme talon, ne piiloutuisivat kauniisti rakenteisiin. Asia on kuulemma hoidossa ja johdot saadaan vielä piiloon, pääasia että punk-iskelmä -mieheni saa kuunnella musaansa ja minä en jonain päivänä enää joudu katsella niitä johtoja.

muumimamman sisustamisen rentous

Kävimme perheen kanssa muumimaailmassa eilen. Kiinnitin huomiota muumimamman ihanan rentoon sisustustyyliin (Peppi Pitkätossun huvikumpu Visbyssä on toinen lempparini) ja muumitaloa ylöspäin kiivetessä huomasin ikkunan alla pari onkea. Voisi olla vaikka jonkun vaarinkin haluama sisustus. Ei mene kaikille läpi toisen kivat pikku sisustustoiveet niinkuin onget seinällä, mutta muumimammakin osaa kompromissit.

kompromissit sisustuksessa

Itse ajattelen että jos joku sisustukseen haluttava asia on toiselle todella todella tärkeä, täytyy se jossain muodossa hänelle suoda. Jos se jääkiekkomaila Raipen nimmarilla pitää saada jonnekin, niin voihan sen paikka olla vaikkapa työhuoneen katossa. Verhoillaan kattoa sitten siitä kohdasta jotenkin kivasti. Oikeasti, nämä on vaikeita tilanteita, mutta kyllä niissä yleensä sopuun päästään. Sitä paitsi sisustamisessa kehittyy, jostain sen on lähdettävä ja siinä asiassa voi ottaa haasteen itselleen: kuinka pitkälle tässä asiassa puolisonsa saa koulutettua. Muumipappakin on ymmärtänyt laittaa onget sentään ikkunalaudan suuntaisesti vaakatasoon eikä rastin muotoon seinälle.

www.tepadecor.fi