Mökkikeittiön uudistus

Tämän mökkikeittiön uudistus tuli tarpeeseen, sillä alkuperäinen keittiö oli tullut tiensä päähän (ennen kuvat alimpana). Tilasta poistettiin väliseinät jotta näkymä järvelle avautuu kokatessa. Mustat keittiönkalusteet ovat mökille oiva valinta jotta pintoja ei tarvitse niin paljon varoa.

Mökkikeittiön uudistus. Keittiön punainen tiilimuuri, mustat kiintokalusteet ja vaalea puunsävyinen työtaso ovat tämän keittiön pintamateriaalit.
Punaista tiilimuuria ei lähdetty pinnoittamaan millään joten tiiliteemaa jatkettiin nurkkaukseen, aiemmin tilassa ollut tiiliseinä pinnoitetaan mahdollisesti myöhemmin silllä uusi Wienerberger -tiili (käsinlyöty) miellyttää silmää enemmän.
Mökkikeittiön uudistus. Saareke tuo lisää ruokailupaikkoja ja antaa kokkaajalle enemmän työskentelytilaa.
Saareke tuo lisää ruokailupaikkoja ja antaa kokkaajalle enemmän työskentelytilaa.
Tiiliseinä ja kahvimukihylly
Tiiliseinän kaveriksi sopii roikkuva kolmikerroksinen ritiläinen säilytyskorisysteemi upeasti.
Wienerberger tiiliseinä sopii kauniisti metalliverkko -korin kanssa
Mökkikeittiön uudistus. Mustan metallin, puukuosisen työtason ja kauniin käsinlyödyn tiiliseinän harmonia
Wienerberger tiiliseinä sopii kauniisti metalliverkko -korin kanssa
Wienerberger tiiliseinä

Keittiön ja olohuoneen välissä oleva seinä päätettiin purkaa ja tehdä tilasta avara. Keittiössä ollut vanha tiilimuuri ei jatkunut keittiön taakse, joten jatkoimme seinää käsinlyödyillä Wienerberger -tiililaatoilla. Nurkassa roikkuva kolmikerroksinen rautakori on sisustusliike Moodidoosta (https://www.moodidoo.fi/), sille suunnittelin heti alkuun paikan nurkkaan jossa se korostuu kauniisti tiiliseinästä.

Nyt keittiössä on mukava kokkailla yhdessä, järvimaisemaa ihastellen. Liesituuletinta ei haluttu maisemaa peittämään, joten aktiivihiilisuodattimella varustettu pöytäliesituuletin oli hyvä ratkaisu. Liesisaareke tuo lisää ruokailutilaa. (Tämä mökkiremontti saa jatkoa kesällä 2022, vuorossa väliseinä -ratkaisu olohuoneeseen, sekä saunan eteisen uuden ilmeen viimeistely.) Jos kaipaat mökillesi uutta ilmettä, laita minulle postia yhteydenotto -lomakkeella: https://tepadecor.fi/yhteystiedot/.

KUVIA ENNEN REMONTTIA:

Kuva ennen remonttia. Mökkikeittiön uudistus. Vanha tiilimuuri säilytettiin, mutta se mahdollisesti pinnoitetaan myöhemmin kalkkilaastilla.
Vanha tiilimuuri säilytettiin, mutta se mahdollisesti pinnoitetaan myöhemmin kalkkilaastilla.
Kuva ennen remonttia. Vanha keittiö oli ainakin 1970 -luvulta ja se oli jo aiheellista purkaa.
Vanha keittiö oli ainakin 1970 -luvulta ja se oli jo aiheellista purkaa, se oli tehnyt jo tehtävänsä.
Kuva ennen remonttia. Kiintokaappien takana oleva väliseinä purettiin jotta tilasta saatiin avara ja näkymä järvelle aukeamaan kaikkialta.
Kiintokaappien takana oleva väliseinä purettiin jotta tilasta saatiin avara ja näkymä järvelle aukeamaan kaikkialta.

Tämän remontin jälkeen tämä keittö on paljon valoisampi, toimivampi ja miellyttävämäpi tila tehdä ruokaa ja seurustella vieraiden kanssa. Saareke toi lisää työskentelytilaa, sekä ruokailupaikkoja ja siinä vietetäänkin paljon aikaa vieraiden kanssa seurustellen. Maisema järvelle aukeaa nyt suurista ikkunoista ruuanlaittajalle ja ruuanlaitto sujuu näin paljon mukavammin kuin yksin vanhassa pimeässä ja ahtaassa keittiössä jossa laskutilaakaan ei juuri ollut.

Mikäli teillä on ajatuksissa oman mökkikeittiön uudistus tai muuten tarvitset sisustussuunnittelijan apua, laita rohkeasti sähköpostia niin katsotaan miten voidaan edetä. Tästä pääset jättämään tietosi yhteydenottolomakkeelle: https://tepadecor.fi/yhteystiedot/.